Hva er ChatGPT enkelt forklart?

Hva er ChatGPT enkelt forklart?

Chat GPT er en AI-chatbot som bruker avansert språkmodellering for å skape realistiske og menneskelignende samtaler.

Chatboten ChatGPT er en avansert kunstig intelligens (AI) utviklet av OpenAI. Denne teknologien er trent på enorme mengder data og kan generere tekst som etterligner menneskelig kommunikasjon. Enkelt sagt er Chat GPT en samtalepartner drevet av kunstig intelligens.

Hva betyr AI?

AI står for "kunstig intelligens". Det refererer til datamaskinprogrammer eller systemer som kan utføre oppgaver som vanligvis krever menneskelig intelligens. Dette inkluderer ting som læring, resonnering, og selvbevissthet. Kunstlig intelligens eksempler kan variere fra enkle kalkulatorer til komplekse systemer som Chat GPT.

Hvordan bruke ChatGPT?

ChatGPT har både en app for Android og iOS, noe som gjør det blant annet enkelt å bruke på mobilen. For de som foretrekker nettleseren, kan du enkelt gå til https://chat.openai.com/chat. For de som bruker Google Chrome, kan AIPRM-utvidelsen installeres fra Chrome Extensions for å få tilgang til klare maler. Dette kan hjelpe deg med å oppnå enda bedre resultater.

Finnes ChatGPT på norsk?

ChatGPT dekker nesten alle språk, inkludert norsk. Det er ingen spesifikk funksjon for norsk; det vil ganske enkelt svare på det språket det blir spurt på, med mindre annet er spesifisert.

Hvor mye koster ChatGPT?

Mens Chat GPT 3.5-versjonen er gratis for chat, koster Chat GPT 4, også kjent som Chat GPT Plus, $20 + MVA = 25 dollar (258kr) per måned. Det er viktig å merke seg at Chat GPT bruker et "token" -prissystem, og den mest oppdaterte informasjonen om dette kan finnes på https://openai.com/pricing.

Hva kan ChatGPT gjøre?

ChatGPT, spesielt versjon 4, kan brukes til en rekke oppgaver:

 • Lese CSV-filer.
 • Skanne nettsteder med sin plugin-funksjon.
 • Skrive kode.
 • Lage scenarier.
 • Oversette tekst ( bedre enn google translate ).
 • Svare på spørsmål.
 • Og mye mer!

Med ChatGPT 4 kan du for eksempel:

 1. Analysere komplekse datasett.
 2. Skape innhold for blogger eller nettsteder.
 3. Få hjelp med lekser.
 4. Simulere samtaler for trening eller underholdning.

Hva er forskjellen mellom ChatGPT 3.5 og ChatGPT4?

For det første er det en prisforskjell. Mens Chat GPT 3.5 tilbys gratis, kommer Chat GPT4 med en månedlig kostnad. Videre har GPT-4 en korttidshukommelse som strekker seg til rundt 64,000 ord, sammenlignet med GPT-3.5's 8,000 ord. GPT-4 kan også trekke tekst fra nettsider når du deler en URL. Med en betydelig større database, tilbyr GPT-4 raskere hastighet og bedre ytelse. Med 100 billioner parametere sammenlignet med GPT-3's 175 millioner, gir det GPT-4 en fordel i nøyaktighet og sammenhengende tekst.

Hvilke funksjoner har GPT-4?

GPT-4, også kjent som ChatGPT Plus, tilbyr bruk av plugin-funksjonen, som gir muligheten til å skanne nettsteder. Videre kan man med "advange data analysis" utføre dyp analyse av data og generere detaljerte rapporter.

Hvem har skapt ChatGPT?

ChatGPT er skapt av OpenAI, et forskningsinstitutt for kunstig intelligens. OpenAI ble grunnlagt i 2015 av flere fremtredende teknologiledere, inkludert Elon Musk og Sam Altman. Musk var en av de opprinnelige grunnleggerne og en tidlig bidragsyter, mens Altman har vært organisasjonens CEO og har spilt en nøkkelrolle i dets ledelse og utvikling.