Mestring av Retargeting-Markedsføring: Strategier og Verktøy for Suksess

Mestring av Retargeting-Markedsføring: Strategier og Verktøy for Suksess

Retargeting er en annonseringsstrategi som målretter mot tidligere besøkende på en nettside for å øke konverteringer.

Å markedsføre og selge til eksisterende kunder er enklere enn å søke etter nye. Ved å nå ut til de som allerede har besøkt nettstedet ditt, kan du tilby dem stadig flere insitamenter for å kjøpe produktene dine.

Dette kan oppnås ved hjelp av en retargeting-strategi. Vi skal guide deg gjennom bruk av retargeting-strategier for å bygge en lojal kundebase og øke trafikken.

Hva er retargeting?

Retargeting er en digital markedsføringsstrategi som identifiserer når en bruker har besøkt din nettbutikk. Etter et besøk vil brukeren se målrettede annonser for dine produkter og tjenester vist på forskjellige nettsteder og sosiale medieplattformer, noe som lokker dem til å besøke butikken din igjen.

Fordelene med retargeting strekker seg til ulike grupper:

  • Forretningsinnehavere: Du markedsfører for noen som allerede har besøkt nettstedet ditt og vist interesse for merkevaren og produktene/tjenestene dine. De kan anses som en "varm" lead.
  • Nettsteder som viser annonsen din: Disse nettstedene betales per klikk når noen klikker på din online annonse. Hvis annonsen er målrettet og effektiv, kan disse nettstedene tjene inntekt.
  • Brukere: Ja, også de drar nytte. Å bli presentert for alternativer når de er kjøpeklare, sparer dem tid og innsats. Kjennskap til merkevaren din gjør valget om å bruke penger lettere.

I denne digitale tidsalderen, må folk kjenne deg, like deg og stole på deg før de engasjerer seg med merkevaren din. Retargeting-reklame er en del av denne prosessen, for de kjenner deg allerede.

Hvordan fungerer retargeting?

Retargeting fungerer ved å registrere ditt besøk på et nettsted, og deretter vise annonsering for det aktuelle nettstedet via sosiale medier, bannerannonser på nettsteder, eller annonser på din SERP.

Pixel-basert retargeting

Pixel-basert retargeting bruker en sporingspixel. Dette er en 1x1 pixel som samler brukerinformasjon, som IP-adresse, og sender denne tilbake til selskapet som sporer. Du legger inn pixelen på nettstedet du vil spore.

Pixlene registrerer ikke besøkendes navn eller hvor de bor. I stedet logger de IP-adressene som besøker siden, slik at en bestemt portefølje av målrettede annonser kan rette seg mot den IP-adressen i fremtiden.

Avhengig av din rapporteringsprogramvare, kan sporingspixelen informere deg om transaksjoner eller konverteringer fant sted. Dette kan hjelpe med fremtidige kampanjer, tilleggsalg etter kjøp, eller annonser basert på tidligere kjøp.

Liste-basert retargeting

I motsetning til pixel-basert retargeting, samler liste-basert retargeting kontaktinformasjonen til kunder, som e-postadresser eller til og med mobilnumre. Du vil bruke denne listen til å sende målrettet reklame til innboksen eller telefonen deres, og minne dem om tilbud, ny lager, avtaler og spesialtilbud.

Du må være forsiktig med denne typen retargeting, da den sendes direkte til personen. For mye av det gode kan overvelde eller irritere kunden, og de kan velge å avslutte abonnementet eller blokkere deg.

Bilde

Potensiell konverterende kunde besøker en nettside

I de nevnte bildene starter en bruker å undersøke priser på gass og elektrisitet. De har besøkt noen nettsteder og blir merket av en pixel for dette.

Ved deres neste søk dukker det opp betalte annonser for forskjellige gass- og elektrisitetsfirmaer, inkludert AGL.

AGL-annonser vil nå dukke opp på forskjellige nettsteder og sosiale mediekanaler for denne brukeren. Denne brukeren er nå merket som en fremtidig potensiell konvertering.

Kunden forlater nettstedet og besøker den senere i salgsprosessen

Bilde

Bilde

Når kunden forlater nettstedet uten å gjøre et kjøp eller en bestilling, vil retargeting-strategien sørge for at kunden blir påminnet om AGL ved senere besøk på andre nettsteder eller sosiale medieplattformer. Dette gjør at AGL forblir i kundens bevissthet, og øker sjansen for at de returnerer til nettstedet senere i salgsprosessen for å fullføre kjøpet eller bestillingen.

Kunden Forlater Dette Nettstedet for Å Sjekke Andre Konkurrenter og Deres Nettsteder

Senere blir de påminnet om å besøke AGLs nettsted gjennom en annonse på Facebook. Den dukker også opp som en bannerannonse når de sjekker nyhetene noen dager senere.

Hvorfor bør en virksomhet starte en retargeting kampanje?

Remarketing og retargeting som det også kalles er en langsiktig digital markedsføring strategi. Når du har satt opp kampanjen din, fortsetter den å kjøre i bakgrunnen, målretter flere kunder og sikrer flere konverteringer for bedriften din.

Med en retargeting-kampanje har du som mål å være det første merket kunden tenker på når de endelig er klare for å handle og bruke penger.

Fordeler med retargeting

Gjør Eksisterende Brukere til Konverterende Kunder

Personer som har besøkt butikken din eller gjort et kjøp, er mer sannsynlig å returnere hvis de blir påminnet. Legg til en god brukeropplevelse for å øke sjansene dine for å få en tilbakevendende kunde.

Promoter nye eller populære produkter

Kunder som besøker butikken din og kjøper, vil sannsynligvis være interessert i nye produkter, eller produkter som komplementerer det de har kjøpt.

Hvis en bruker forlot nettstedet ditt uten å gjøre et kjøp, kan du bygge en retargeting-kampanje som målretter dem med nye tilbud. Kanskje gratis frakt eller en viss prosent avslag kan være nok til å få dem tilbake for å gjøre et kjøp.

Øk merkevarebevissthet

Hvis folk besøker nettstedet ditt og er usikre på hva du gjør eller hvordan det gagner dem, kan du minne dem på med en retargeting-kampanje.

Retargeting kan holde merkevaren din i brukerens sinn, slik at de vet hvor de skal besøke når de er klare til å kjøpe.

Kommuniser med potensielle kunder

Du kan også kunngjøre kommende arrangementer, spesialtilbud og salg til kunder som allerede er interessert i merkevaren din.

Disse annonsene kan oppfordre dem til å besøke for å få gode tilbud eller dele kuppene med vennene deres på sosiale medier.

Bilde

I eksemplet over inkluderer annonsen det fristende tilbudet om gratis frakt hvis du handler for mer enn $50. Denne retargeting-annonsen har dukket opp i en SERP; AD-indikatoren lar brukeren vite at det ikke er et organisk resultat.

Typer retargeting kampanjer

Generell nettside retargeting

Denne kampanjen retter seg mot folk som har besøkt et nettsted, men generelt ikke konvertert. Det er den mest vanlige formen for retargeting-markedsføring.

Disse retargeting-annonsene kan dukke opp på sosiale mediekanaler og nettsteder overalt.

Søkenettverk retargeting

Denne kampanjen er basert på hva folk tidligere har søkt etter. Den returnerer skreddersydde retargeting-annonser som påminner en bruker med vilkår eller tilbud relatert til brukerens søk.

Denne typen retargeting er bra for å skreddersy budene dine for bestemte nøkkelord og søkeintensjon for PPC-annonser.

Remarketinglister for søkeannonser

RLSA er en funksjon i Google Ads som lar deg tilpasse søkeannonskampanjen din for et målrettet publikum. Du kan målrette folk som allerede har besøkt eller søkt på nettstedet ditt, og oppfordre dem til å klikke gjennom til det de tidligere har bladd gjennom eller mot et nytt produkt.

E-postannonse retargeting

Når en besøkende melder seg på et nyhetsbrev eller en spesialkampanje, har du kontaktinformasjonen deres og tillatelse til å kontakte dem.

Herfra kan du rette e-poster til disse forbrukerne for å informere dem om spesialtilbud, salg, eller hvis de har forlatt noe i handlekurven.

E-post retargeting sendes direkte til brukerens innboks. Folk kan ofte ignorere nettannonser fordi de ser dem så ofte. En e-post kan være mer effektiv for å konvertere noen til å kjøpe.

Vanlige feil annonsører gjør når de oppretter retargeting annonser

Ingen egendefinerte annonser eller landingssider

Hvis en kunde ser på nettstedet ditt etter sko, og en annen etter shorts, kan det være en feil å sende den samme annonsen til begge.

Lag annonser som samsvarer med brukerens søkeintensjon. Selv om noen KUNNE være interessert i shorts, hvis de opprinnelig så på sko, er sjansen for en konvertering lavere, og dermed ville også ROI være lavere.

Vær spesielt oppmerksom på hvor du sender folk som klikker på annonsen. Hvis du har egendefinerte annonser avhengig av den besøkte websiden, sørg for å sende den brukeren til en landingsside som også matcher annonsen.

Ikke gjør landingssiden din til nettsidens hjemmeside. Lag en landingsside som ønsker dem velkommen og oppfordrer dem til å bruke penger.

Å lage en annen landingsside for hver retargeted annonse kan øke konverteringer.

Annonse 1:

Bilde

Annonse 1 Landingsside

Bilde

I eksemplene over kan du se en retargeting-annonse for Semrush og dens relaterte landingsside. Når vi klikket på bannerannonsen, ser vi landingssiden med en tydelig oppfordring til handling for å starte den gratis prøveperioden.

Disse annonsene bruker hvitt rom og en dash med farge for å invitere oss til å "lære mer", ikke bruke penger.

Annonse 2:

Bilde

Annonse 2 Landingsside:

Bilde

Her kan vi se resultatene av retargeting i søkenettverket. Annonsen vises på en SERP etter at brukeren har gjort noen markedsundersøkelser på nettstedet. Når vi klikker gjennom, ser vi en fin, ren landingsside med en enkel oppfordring til handling.

Budgivningsfrekvens

Hvis du byr på nøkkelord for kampanjen din, kan det å ikke by nok ha en negativ innvirkning på retargeting-kampanjen din.

Type produkt eller tjeneste kan påvirke hvor lenge en potensiell kunde er interessert. Å søke etter klær kan være en mye kortere kampanje enn å søke etter å kjøpe et hus. Derfor vil tiden du tildeler en kampanje variere.

Ikke målrettet mot riktig publikum

Du må være sikker på at du sender retargeting-annonser til riktig publikum.

For eksempel vil du ikke ha en pixel på hjemmesiden din som utløser en retargeting-kampanje. Du vet ikke hva brukeren er interessert i ennå.

Når en bruker har vist interesse for et bestemt produkt eller tjeneste, har du en ide om målgruppen din. Dette er når retargeting-markedsføringen begynner.

Ikke roter annonsene dine

Å se den samme annonsen gjentatte ganger pleier å redusere dens innvirkning. Det kan hjelpe å lage alternative annonser for det samme tilbudet, og deretter veksle mellom alternativene.

Du kan få napp fra noen som vil ha noe annet, eller et bedre tilbud. Variasjon holder også folk interessert og oppmerksomme på merkevaren din.

Verktøy for å kjøre en vellykket retargeting kampanje

Å kjøre en vellykket retargeting-kampanje avhenger av at du forstår målgruppen din. Du kan bruke verktøy som Social Media Tracker og Traffic Analytics for bedre å spore den typen innhold som driver besøkende til ditt (eller konkurrentenes) nettsted.

Semrush Social Media Tracker

Bilde

Social Media Tracker gir en oversikt over enhver bedrifts engasjement på sosiale medier, inkludert din egen. Hver bedriftsprofil avslører tall for deres Facebook, LinkedIn, Twitter, Youtube, Instagram og Pinterest.

Velg en av de sosiale kanalene i fanene ovenfor for en mer detaljert visning av dens metrikker, inkludert engasjementstyper, følgeraktivitet og omtaler:

Bilde

Traffic Analytics

Bruk dette verktøyet til å spore en konkurrents online ytelse utenfor sosiale medier. Du vil få en klarere ide om hvordan de tjener trafikken sin, hvilke nettsteder de får trafikk fra, og de mest besøkte sidene:

Bilde

Du kan bruke denne informasjonen til å bestemme populære landingssider for konkurrentene dine, noe som kan hjelpe deg med å bygge dine egne annonser. Hvis du jobber i en lignende nisje, bør du legge spesiell vekt på trafikkreisekartet for å finne ut hvor brukerne går når de forlater konkurrentens nettsteder:

Bilde

Market Explorer

Før du bygger kampanjen din, kan du bruke Market Explorer-verktøyet for å bestemme din markedsandel i bransjen. Finn ut hvilken av konkurrentene dine som tjener størstedelen av markedsandelen, eventuelle viktige bransjedemografier og mer:

Retargeting markedsføring for din bedrift

Retargeting-markedsføring er en kraftig måte å koble seg til potensielle kunder som allerede viser interesse for merkevaren din og tilbudene dens. Selv om det kan kreve litt oppsett av annonser og landingssider, begynner disse kampanjene å samle visninger og klikk når de først er startet.

Når du har gjennomgått kampanjedata, kan du rette opp det som ikke fungerte, forsterke det som fungerte, og kaste deg tilbake i retargeting-markedsføring for større og bedre gevinster.

Ta kontakt med Reklamedia for hjelp.