Tjenestepakker

SEO-priser: Hvor mye koster SEO i 2024?

SEO-priser varierer og avhenger av faktorer som SEO-plan, tjenesteleverandør og mer. De fleste SEO-prosjekter i 2024 koster mellom 15-50 000 kroner per måned basert på prosjektets omfang. En engangsprosjekt vil variere mellom 50 000-300 000 kroner, og timepriser for konsulenter ligger mellom 1 000-3 000 kroner per time.

Gjennomsnittlige SEO-kostnader

 • Månedlige SEO-kostnader 15-50 000 kroner per måned
 • Timebaserte SEO-kostnader 1-3 000 kroner per time
 • Prosjektbaserte SEO-kostnader 50-300 000 kroner per prosjekt
 • Totalt varierer SEO-prisene fra 1 000 til 300 000+ kroner

SEO kostnadsfaktorer

 • SEO prismodell
 • SEO mål
 • SEO plan
 • Tjenesteleverandørens erfaring
 • Tjenesteleverandørens beliggenhet
 • Klientens bedriftsstørrelse

Prising og leveranser for SEO

Vanligvis bør SEO prising inkludere:

 • SEO gjennomgang
 • Søkeordanalyse
 • Strukturplan
 • Optimalisering av tittel tagger
 • Lenkebygging
 • Optimalisering av sidens hastighet
 • Analyseoppsett
 • Regelmessig rapportering
 • Og mer

SEO kostnadsfaktorer

 • SEO prismodell
 • SEO mål
 • SEO plan
 • Tjenesteleverandørens erfaring
 • Tjenesteleverandørens beliggenhet
 • Klientens bedriftsstørrelse

Hvor mye bør du bruke på SEO-tjenester?

Hvor mye du bruker på SEO-tjenester vil avhenge av størrelsen på din virksomhet og omfanget av tjenestene du trenger.

Beløpet du betaler for SEO-tjenester vil avhenge av størrelsen på din virksomhet og omfanget av tjenestene du trenger.

Selv om SEO-kostnader varierer fra byrå til byrå, er det viktig å huske på at du ofte får det du betaler for når det gjelder SEO-tjenester.

Når du velger et SEO-byrå, må du ikke inngå kompromisser med kvalitet for "billige" SEO-tjenester. I stedet bør du velge et ledende SEO-byrå som tilbyr kvalitets-SEO-tjenester.

Som i mange andre profesjonelle tjenesteytende bransjer, vil løpende konsultasjon med en bransjeleder innen SEO være dyrere sammenlignet med et uerfarent og ubegrunnet firma.

Til slutt er det dine mål som bestemmer nøyaktig hvor mye du skal bruke på SEO-tjenester.

Jo større din nettside er, jo mer omfattende vil SEO-prosjektet være. Dette betyr at du bør forvente å betale mer for SEO-tjenester.

Det er også viktig å huske at SEO er en pågående strategi.

I stedet for å investere i engangs-SEO-strategi, bør du tenke på en månedlig SEO-plan som vil holde nettstedet ditt oppdatert slik at du kontinuerlig rangere øverst i søkeresultatene.

Finnes det en standard for SEO-priser i 2024?

Dessverre er det ingen bransjestandard for gjennomsnittlige SEO-priser.

Mange bedrifter tilbyr SEO-tjenester og kan belaste hva som helst. Dette gjør det vanskelig for forbrukere å vite hva som er en rettferdig pris for månedlige SEO-planer. Det er derfor viktig å forstå hva du får for pengene dine når du investerer i digitalmarkedsføring. Imidlertid bør beslutningen din også baseres på den totale, langsiktige verdien av inkluderte SEO-tjenester.

Det er viktig å merke seg at det store utvalget av muligheter som SEO gir, gjør det utfordrende å vite hvordan man skal prise SEO-tjenester.

Hva du skal se etter når du undersøker kostnaden for SEO

Kostnaden for SEO varierer avhengig av omfanget av ditt prosjekt. Imidlertid er det noen ting å vurdere når du undersøker kostnaden for SEO.

Reklamedia er kvalifisert til å lære deg hva du skal se etter  og hva en rettferdig SEO-tjenestepris er , når du skal sammenligne leverandører, firmaer eller byråer.

SEO-tjenestepriser er forskjellige overalt, så det å lære hva de gjenspeiler og hvordan de kan påvirke virksomheten din, er avgjørende for å ta det beste valget for din virksomhet.

Lær SEO-leverandørens prosess

Prosessen bak en sterk SEO-prosjekt inneholder utallige metoder og strategier, og SEO blir stadig forbedret for å møte søkemotorers algoritmeoppdateringer. Du bør forsikre deg om at SEO-selskapet du samarbeider med er villig til å tilpasse seg de hyppige endringene søkemotorer gjør i algoritmen. Selskapet bør også ta en proaktiv og fremtidsrettet tilnærming til beste SEO-praksis.

Se etter tilpassbare SEO-pakker

Videre, fordi hvert selskap er unikt og bør behandles som sådan, er det viktig å være våken.

Unngå selskaper som tilbyr en "one size fits all" -pakke, og vær på vakt mot selskaper med søkemotoroptimaliseringspriser som er høye og faste. Vi vet at du har unike behov, og derfor tilbyr Reklamedia tre forskjellige planer, og har til og med egendefinerte internettmarkedsføringspakke for når behovene dine ikke passer innenfor omfanget av våre standard SEO-planer.

Reklamedia har vært i SEO-bransjen i mange år og har noen av de beste markedsførerne i bransjen. Med vår historie og ekspertteam av SEO-spesialister har vi skapt en systematisk tilnærming til SEO-prising. Vi er eksperter når det gjelder søkemotormarkedsføring, og vi vet hvor mye innsats som går inn i en vellykket SEO-kampanje.

Det betyr at vi også vet den beste prisen for SEO, avhengig av kundens behov.

Fokuser på helhetlige SEO-løsninger

Fokuser på helhetlige SEO-løsninger.

Ettersom SEO utvides for å inkludere andre områder, som innholdsmarkedsføring, konverteringsanalyse, sosiale medier optimalisering og andre områder innen digital markedsføring, har det blitt mer fordelaktig for bedrifter å investere i helhetlige SEO-løsninger.

Hvis et byrå ikke tilbyr alt du ønsker å dekke, kan de henge etter når det gjelder tjenestetilbud eller tilby månedlige SEO-tjenester som er svake. Hvert selskap bør ha SEO-tjenestepriser tilgjengelig for deg og andre potensielle kunder som beskriver hvordan de arbeider - og hvis de ikke gjør det, er det et godt tegn på at du bør finne SEO-pakkepriser et annet sted.

SEO-planer fra Reklamedia

Hos Reklamedia tilbyr vi standard, lokale, bedrifts- og e-handels-SEO-planer, alle med forskjellige nivåer for å passe dine behov og budsjett.

For å få en ide om hvor mye du bør forvente å betale for våre SEO-tjenester, kan du ta en titt på tabellen nedenfor.

sılver

Passer for småbedrifter

kr 20.000

gold

Passer for mellomstore bedrifter

kr 35.000

platınum

Passer for store bedrifter

kr 50.000

Funksjoner

Opptil 300
Opptil 200
Opptil 100

Antall optimaliserte nøkkelord

Opptil 50
Opptil 30
Opptil 20

Antall optimaliserte sider

Opptil 50
Opptil 35
Opptil 20

Søkeord tracking

4
3
2

Overvåking av konkurrentenes nettsider.

Teknisk nettsideanalyse & mulighetsrapport

3
2
1

Innhold per kvartal

Søkeordanalyse

Nøkkelordsmapping til målsider

Meta titler & meta beskrivelser

Robots.txt-optimalisering

Sitemap-optimalisering

Lenkebygging

Optimalisering av Google Business-profil (hvis nødvendig)

Canonicalization-analyse

Innledende ekstern lenkeanalyse og disavow

Rapportering av 301 sider

Strukturering og oppdatering av interne linker

Analyse av duplisert innhold

Optimaliserte overskriftstagger (f.eks. H1-er)

Oppsett av sitemap

Bildeoptimalisering

Oppsett og optimalisering av tilpasset 404-feilside

Schema Implementation (JSON-LD)

Google Analytics trafikkanalyse

Piwik Pro trafikkanalyse

Løpende kvartalsvis søkeordrangeringsrapportering

Løpende månedlig trafikk, mål- og CPL-rapportering

kr 150.000
kr 105 .000
kr 60.000

Oppstartsinvestering for kampanjen: (To måneders varighet)

kr 50.000
kr 35.000
kr 20.000

Progresjonsbasert månedlig optimalisering: (12 måneders forpliktelse – Påfølgende 10 måneder)

FAQs

Vanlige spørsmål om SEO:

Lær mer om SEO og SEO-priser med disse vanlige spørsmålene:

Hva er SEO?

SEO (søkemotoroptimalisering) er prosessen med å forbedre synligheten og rangeringen av et nettsted i organiske (ikke-betalte) søkeresultater på søkemotorer som Google. Dette gjøres ved å optimalisere nettstedets innhold, struktur og tekniske aspekter for å gjøre det mer brukervennlig og relevant for søkeord som er viktige for din virksomhet.

Hvor mye koster SEO-tjenester?

SEO-tjenester varierer i pris og er avhengig av flere faktorer, som tjenesteleverandør, omfanget av prosjektet og hvilken plan du velger. Prisene kan variere fra 15 000 kr til 50 000 kr per måned eller mer, avhengig av dine behov.

Hva er forskjellen mellom on-page og off-page SEO?

On-page SEO refererer til de tiltakene du tar på selve nettsiden for å forbedre rangeringen i søkeresultatene, som å optimalisere innhold, metatagger og nettside struktur. Off-page SEO handler om aktiviteter som påvirker rangeringen din utenfor nettsiden, som å bygge innkommende lenker og øke din nettsidens autoritet og omdømme.

Hvorfor varierer SEO-priser så mye?

SEO-priser varierer på grunn av ulike faktorer som leverandørens erfaring, tjenestenes kvalitet og omfang, og bedriftens størrelse og behov.

Hva er innholdsstrategi?

Innholdsstrategi er en viktig del av en effektiv SEO-strategi. Det innebærer å planlegge, utvikle og administrere innhold på din nettside, for å tiltrekke og engasjere målgruppen, samt forbedre rangeringen i søkemotorer. Innholdsstrategi kan også innebære hjelp til søkemotoroptimalisering, inkludert optimalisering av nøkkelord og metatagger.

Hvor lang tid tar det før jeg ser resultater fra SEO-arbeid?

Det kan ta alt fra noen uker til flere måneder før du ser synlige resultater av SEO-arbeid. Tiden det tar er basert på mange faktorer, inkludert konkurransen for søkeordene du prøver å rangere for, og hvor godt din nettside allerede presterer i søkemotorene.

Hvorfor er SEO viktig for bedrifter?

SEO er viktig for bedrifter fordi det hjelper potensielle kunder å finne din nettside og dine produkter eller tjenester når de søker på nettet. Jo høyere rangering nettstedet ditt har i søkeresultatene, desto mer sannsynlig er det at folk vil besøke og engasjere seg med nettstedet ditt, noe som fører til økt trafikk, konverteringer og salg.

Er det verdt å investere i SEO-tjenester?

Investering i SEO-tjenester kan være svært verdifullt for bedrifter som ønsker å øke sin synlighet og konkurranseevne på søkemotorer. SEO er en langsiktig strategi som kan gi betydelige resultater over tid, inkludert økt trafikk, konverteringer og salg.

Hva er forskjellen mellom månedlige, time - og prosjektbaserte SEO-priser?

Månedlige SEO-priser er faste priser som faktureres månedlig og dekker løpende arbeid for å forbedre og opprettholde nettsidens søkemotorrangeringer. Timebaserte priser betaler du for hver time som brukes på SEO-arbeid, mens prosjektbaserte priser er engangsbetalinger for et bestemt SEO-prosjekt.

Hva er konkurrentanalyse?

Konkurrentanalyse er prosessen med å undersøke og analysere konkurrentenes SEO-strategi, innholdsstrategi og tekniske SEO-praksis for å identifisere muligheter og svakheter i din egen SEO-posisjon. Dette kan hjelpe deg med å forbedre din egen SEO-strategi og oppnå bedre rangering i søkemotorer som Google.

Hva er viktigst når man vurderer SEO-priser?

Når du vurderer SEO-priser, er det viktig å tenke på tjenestenes kvalitet og leverandørens erfaring. En lavere pris betyr ikke nødvendigvis bedre verdi, så det er viktig å vurdere omdømmet og resultater fra tidligere arbeid før du tar en beslutning.

Er det noen skjulte kostnader med SEO-tjenester?

Det bør ikke være noen skjulte kostnader med SEO-tjenester, men det er viktig å lese kontrakten nøye og forstå hva som er inkludert i prisen. Pass på å stille spørsmål om eventuelle tilleggskostnader eller gebyrer før du inngår en avtale med en tjenesteleverandør.