E-handel SEO Guide

E-handel SEO Guide

SEO for e-handel er en omfattende prosess som kombinerer teknisk ekspertise, innholdsskaping og lenkebygging. Ved å følge b

E-handel har eksplodert i popularitet de siste årene og å optimalisere din nettbutikk for søkemotorer er avgjørende for å oppnå suksess. Denne veiledningen vil dekke alle aspekter av SEO som er relevant for nettbutikker, inkludert søkeordsanalyse, teknisk SEO, innholdsoptimalisering, lenkebygging, lokal SEO, analyse, og A/B-testing. Vi vil også se på viktigheten av brukeropplevelse og konverteringsfrekvensoptimalisering.


SEO (Search Engine Optimization) for e-handel handler om å forbedre synligheten til din nettbutikk i søkeresultater. Ved å implementere riktig SEO-teknikker, kan du øke organisk trafikk til din side, forbedre brukeropplevelsen, og øke konverteringsraten. La oss dykke inn i de ulike komponentene av e-handel SEO.

Søkeordsanalyse

Hva er søkeordsanalyse?

Søkeordsanalyse er prosessen med å identifisere og analysere de søkeordene som dine potensielle kunder bruker når de leter etter produkter eller tjenester som du tilbyr. Riktig søkeordsanalyse hjelper deg med å forstå hvilke søkebehov som finnes i markedet og hvordan du kan møte disse behovene på best mulig måte.

Metoder for søkeordsanalyse

 1. Identifisering av hovednøkkelord: Start med å lage en liste over ord og fraser som er relevante for produktene du selger.
 2. Bruk av verktøy for søkeordsanalyse: Verktøy som Google Keyword Planner, Ahrefs og SEMrush er essensielle for å identifisere populære søkeord relatert til din bransje.
 3. Analyse av konkurransen: Se hvilke søkeord dine konkurrenter rangerer for og bruk dette som en guide til å finne søkeord med høy verdi.
 4. Fokus på langhalede søkeord: Langhalede søkeord er lengre og mer spesifikke søkefraser som ofte gir høyere konverteringsrater, da de tiltrekker seg mer målrettet trafikk.

Teknisk SEO
Hva er teknisk SEO?

Teknisk SEO refererer til optimaliseringen av nettsidens tekniske aspekter for å gjøre det lettere for søkemotorer å gjennomsøke og indeksere innholdet ditt.

Viktige elementer i teknisk SEO

 1. Nettstedshastighet: Sikre at nettsiden din lastes raskt ved å optimalisere bilder, bruke cache-løsninger og redusere serverresponstiden.
 2. Mobilvennlighet: Optimaliser nettsiden for mobile enheter ved å bruke responsive designteknikker. Husk at Google bruker mobil-først-indeksering, så en mobiloptimalisert side er essensiell.
 3. Strukturerte data: Bruk strukturerte data for å hjelpe søkemotorer med å forstå innholdet på nettsiden din bedre og potensielt gi deg en fordel i søkeresultater som utvidede utdrag (featured snippets).
 4. Crawl budsjett: Optimaliser crawl budsjettet ved å sikre at søkemotorer kan indeksere de viktigste sidene på nettstedet ditt uten å kaste bort ressurser på ubetydelige sider.
 5. Innholdsoptimalisering

Innholdsoptimalisering

Innholdsstrategi

Innholdsoptimalisering fokuserer på å lage kvalitetsinnhold som er relevant for brukerne dine og optimalisert for søkemotorer.

 1. Lag høykvalitetsinnhold: Høykvalitetsinnhold er informativt, engasjerende og tilfredsstiller brukernes søkeintensjoner.
 2. Bruk nøkkelord naturlig: Integrer nøkkelord på en naturlig måte i innholdet for å unngå overoptimalisering som kan skade rangeringene dine.
 3. Interne lenker: Bruk interne lenker for å knytte sammen relaterte sider på nettstedet ditt, noe som hjelper med navigasjon og distribusjon av PageRank.
 4. Visuelle elementer: Bruk bilder, videoer og infografikker for å gjøre innholdet mer engasjerende og visuelt tiltalende.

Lenkebygging

Hva er lenkebygging?

Lenkebygging er prosessen med å få andre nettsteder til å lenke til ditt nettsted, noe som kan hjelpe med å forbedre nettstedets autoritet og rangering i søkeresultater.

Strategier for lenkebygging

 1. Opprett kvalitetsinnhold: Lag innhold som er så verdifullt at andre nettsteder naturlig vil lenke til det.
 2. Gjesteblogging: Skriv gjesteinnlegg på relevante blogger og nettsteder for å bygge relasjoner og få tilbakekoblinger.
 3. Sosiale medier: Del innholdet ditt på sosiale medier for å øke synlighet og sjansen for å få tilbakekoblinger.
 4. Kontakt andre nettsteder: Nå ut til andre nettsteder og be om lenker, spesielt hvis du har innhold som er relevant for deres publikasjon.

Lokal SEO

Lokal SEO strategier

Lokal SEO handler om å optimalisere din nettbutikk for lokal søkeresultater og henvise til fysisk beliggenhet.

 1. Google My Business: Opprett og optimaliser din Google My Business-profil.
 2. Lokale kataloger: Registrer din nettbutikk i lokale kataloger som Yelp og Foursquare.
 3. Anmeldelser: Oppfordre fornøyde kunder til å legge igjen anmeldelser på Google og andre anmeldelser nettsteder.
 4. Lokal innhold: Opprett innhold som er relevant for lokale hendelser og nyheter.

Analyse og A/B-testing

Analyseverktøy

Bruk av analytiske verktøy som Google Analytics, SEMrush og Ahrefs kan gi innsikt i hvor godt din SEO-strategi fungerer og hvor det er rom for forbedring.

A/B-testing

A/B-testing er viktig for å finne ut hvilken versjon av en side som gir best resultater. Test ulike varianter av landingssider, produktbeskrivelser, og oppfordringer til handling (calls-to-action).

Oppsummering

SEO for e-handel er en omfattende prosess som kombinerer teknisk ekspertise, innholdsskaping og lenkebygging. Ved å følge beste praksis og kontinuerlig optimalisere basert på analyser og tester, kan din nettbutikk oppnå høyere rangeringer og økt trafikk, noe som til slutt vil øke salget og konverteringsgraden.