Hva er SEO?

Hva er SEO?

Hva er søkemotoroptimalisering og hvorfor er det viktig?

Innhold

1-Hva er SEO?

2-Hvorfor er SEO nødvendig?

3-Klar for å lære SEO? La oss begynne!

4-Hvordan fungerer egentlig søkemotorer?

5-Fordelene med søkemotoroptimalisering

6-Hvordan får du autoritet hos Google?

 1. Søkeordsanalyse
 2. Teknisk gjennomgang
 3. Intern optimalisering
 4. Ekspertise, autoritet og tillit
 5. Blogg og innhold

7-Hva er off-page SEO?

8-Hva er on page SEO?

9-Hvorfor er nøkkelord viktig for SEO?

10-Hvordan søker jeg etter informasjon for min SEO arbeid?

11-Hvordan kan jeg måle mın seo ytlse?

12-Resultater

Hva er SEO?

Hva er SEO? La meg gjette, du har sett det overalt og tenker at det kan være relevant å finne ut av hva det egentlig er. Vell, da har du kommet til riktig sted.

SEO står for søkemotoroptimalisering, som i praksis betyr å øke mengden og kvaliteten på trafikken til din nettside gjennom organiske søkemotorresultater (SERP). Med SEO kan du øke ytelsen til din nettside og nå flere potensielle kunder. SEO er også en forkortet form av ordene Search Engine Optimization (SEO).

Søkemotoroptimalisering (SEO) er en prosess som kan hjelpe nettsteder å bli synligere og rangert høyere i søkeresultatene til søkemotorer som Google. For å oppnå dette benytter man seg av en rekke tiltak som kan påvirke synligheten og rangeringen, som for eksempel å forbedre innholdet og strukturen på nettstedet, legge til nøkkelord og -uttrykk i teksten, og bygge lenker til nettstedet fra andre nettsteder. Søkemotorene evaluerer nettsider ut fra en rekke kriterier, blant annet hvor relevant nettsiden er for et gitt søk, hvor mye konkurranse nettsiden har, og hvor ofte nettsiden blir oppdatert. For å oppnå bedre rangering i søkemotorene er det derfor viktig å følge med på oppdateringene til Google.

Hvorfor er SEO nødvendig?

Målet med SEO er å rangere høyere på søkemotorer som Google. Nettsider som rangerer høyere, får naturligvis flere klikk. Søkemotoroptimalisering kan benyttes for å øke trafikken til en nettside, og er spesielt effektivt når man ønsker å markedsføre et produkt eller tjeneste og er spesielt effektivt for nettsider som er rettet mot en bestemt målgruppe. Med andre ord bør du benytte deg av SEO. Det handler ikke om å få flere besøkende, det handler om å få mer kvalifiserte besøkende.

Sørg for at du skriver innhold på samme måte som du ville forklart det til noen over telefonen

Klar for å lære deg litt SEO? La oss begynne!

SEO inkluderer strategier du kan bruke for å øke trafikken på en nettside. Trafikk fra søkemotorer er også kjent som organisk søk. Besøkende søker aktivt etter det du tilbyr og har en tendens da til å komme oftere. Det kan være en utfordring å være foran dine konkurrenter, men det er akkurat i det øyeblikket søkemotoroptimaliseringen kommer inn i bildet.

Hvis du arbeider med at Google og andre søkemotorer skal lese og forstå innholdet på din nettside, vil du rangere høyere på søkeresultatane. For å skille deg ut må du først starte med å forstå optimalisering og fungering av søkemotorer. Jeg har alltid sammenlignet denne hendelsen med et spill. Dette spillet har regler, og det er Google som setter disse reglene. Hvis vi, kjenner til disse reglene og spiller spillet i henhold til reglene, er det svært lite sannsynlig at vi vil mislykkes.

Hvordan fungerer egentlig søkemotorer?

Det er mange faktorer som bestemmer resultatene i SERP, men de viktigste er relevans, autoritet og tilpasning. Det er viktig å ta hensyn til disse faktorene, ettersom Google og andre søkemotorer vil kun belønne de mest relevante og kompetente sidene. Google er en søkemotor av høy kvalitet. Med Google får du en kvalitetsopplevelse og ekte belønning etter riktig innsats. Så hvis vi hjelper Google med å få en kvalitetsopplevelse, vil vi få belønningen på kort tid. Dette innebærer å produsere kvalitetsinnhold, å optimalisere nettsider i henhold til regler, å jobbe for besøkende og ikke for søkemotorer. I noen tilfeller kan tilpasning også påvirke det endelige resultatet.  Et eksempel kan være personalisering: det kan være stedsinformasjon, brukerens søkelogg, den brukte enheten eller sosiale forbindelser.

Søkemotorer, spesielt Google, gjør endringer med algoritmer hvert år. Målet er å gi mer relevante resultater til besøkende. Som nevnte ovenfor: De gjør alle slags forbedringer og endringer for å gi en bedre kvalitetsopplevelse. Noen endringer er store og påvirker et stort antall nettsteder. Noen er små hvor du knapt forstår hva de endringene er.

Det har vært noen få store Google-oppdateringer det siste året. Jeg kommer til å dele mer detaljert innhold om algoritmer på slutten. En viktig ting å huske: søkemotorer jobber alltid for å gi de beste sidene for akkuratt den informasjonen du er på utkikk etter.

Fordelene med søkemotoroptimalisering

1. Økt synlighet: Ved hjelp av søkemotoroptimalisering vil din bedrift bli mer synlig for brukere som søker etter produkter eller tjenester som din bedrift tilbyr. Dette vil øke trafikken til din nettside, noe som igjen kan føre til økt salg og flere kunder.

2. Bedre rangering: Ved hjelp av søkemotoroptimalisering vil din nettside opptre høyere oppe på resultatsiden når brukerne søker etter produkter eller tjenester som din bedrift tilbyr. Dette vil øke konverteringen fra besøkende til kunder.

3. Økt konkurranseevne: Ved å optimalisere din nettside for søkemotorer vil du kunne ta igjen konkurrenter som ikke benytter seg av slik optimering.

Hvordan får du autoritet hos Google?

Du får autoritet hos Google ved å publisere mye innhold, være aktiv på sosiale medier og være tilgjengelig for spørsmål fra leserne dine. Ved å levere høy kvalitet innhold vil du etter hvert bli ansett som en ekspert på ditt område, og dette vil gi deg en fordel når det kommer til synlighet i søkemotorene. Det er også andre aspekter som vil påvirke din autoritet:

1. Søkeordsanalyse

Søkeordsanalyse er et viktig verktøy for å forstå hvilke ord og fraser som brukes for å finne informasjon om et bestemt tema på Internett. Ved hjelp av søkeordsanalysen kan du finne ut hvilke ord og fraser som er viktige for å rangere høyt på søkemotorer som Google. Ved å optimalisere nettsiden din for disse ordene og frasene, kan du øke sjansen for at nettsiden din dukker opp høyt på søkeresultatene.

2. Teknisk gjennomgang

Det er flere grunner til å jobbe med teknisk Seo. Den viktigste grunnen er at dette er den eneste måten å sikre at alle besøkende på nettstedet ditt får den beste opplevelsen. Med teknisk Seo sikrer du at siden din fungerer som den skal, at den er rask og at den er tilgjengelig for alle besøkende, uansett hvilken enhet de bruker. Søkemotorer legger vekt på en rekke faktorer når de rangerer sider, og det er derfor viktig å optimalisere for disse faktorene dersom man ønsker å oppnå gode resultater i søk. Dette inkluderer blant annet å sørge for at nettsiden er kodet riktig, at lenker er riktig strukturert og at metadata er riktig innrettet.

3. Intern optimalisering

Som navnet antyder, er intern optimalisering den typen optimalisering som er relatert til endringer som er gjort på nettstedet.Det erflere grunner til at dette er viktig. For det første er det viktig fordi det kan øke trafikken til nettsiden din. For det andre kan det bidra til å øke konverteringsraten, noe som betyr at flere besøkende vil klikke på annonsene dine eller kjøpe produktene dine. Og for det tredje kan det hjelpe deg med å rangere høyere på søkemotorene, noe som igjen vil trekke flere besøkende til nettsiden din. Det finnes en rekke metoder for å optimalisere for søkemotorer, og det er ingen fasit på hvilken metode som er best for en bestemt nettside. Men generelt sett kan man optimalisere for søkemotorer ved å gjøre følgende:

Det er viktig å vite hvordan innholdet ditt vises til brukerne. Har SERP(search engine result page) en tittel, en beskrivelse og en nettadresse. Dette er de første punktene du trenger å forbedre når du begynner å optimalisere din hjemmeside.

Du må oppgi en unik beskrivende tittel og beskrivelse for hver side på din nettside. Du bør også sørge for at du har en klar og tydelig URL-struktur.

Jeg skal ikke dekke alle aspekter, men jeg vil nevne noen viktige faktorer med høy prioritet nedenfor:

 • Du bør publisere nyttig innhold som er relevant for din bransje
 • Sørg for at dine kunder blir værende på din hjemmeside et par minutter.
 • Du bør bruke en unik tittel og metabeskrivelse for hver side.
 • Sørg for å bruke tittelkoder (H1-H6) på riktig måte.
 • Vær oppmerksom på bildeoptimalisering
 • Sørg for at du har et mobilvennlig nettsted med top speed.
 • Bruk søkeord og fraser som er relevante for produktet eller tjenesten du tilbyr
 • Legg til lenker fra andre nettsider som er relevante for produktet eller tjenesten du tilbyr
 • Bruk søkemotorene selv for å teste effekten av ulike optimaliseringsstrategier
 • Gi besøkende mulighet til å abonnere på nyhetsbrev fra nettsidene dine, og benytt søkeord

4. Ekspertise, autoritet og tillit

I dagens digitale verden er autoritet og tillit viktige faktorer for å lykkes med søkemotoroptimalisering (SEO). Det er derfor viktig å bygge opp ekspertise og autoritet hos leserne, slik at de oppfatter deg som en kompetent og pålitelig kilde.Ekspertise handler om å etablere tillit hos leserne ved å vise at man vet hva man snakker om. Autoritet handler om å vise at man er en anerkjent ekspert på området. Tillit handler om å vise at man kan stole på informasjonen man presenterer. Du kan bygge opp ekspertise og autoritet ved å publisere innhold som er relevant for ditt publikum, og ved å være aktiv på sosiale medier.

5. Blogg og innhold

Det er flere grunner til at blogg og innhold er viktig for SEO. For det første gir blogg og innhold deg mulighet til å skrive nytt og relevant innhold som kan trekke lesere til nettsiden din. For det andre gir blogg og innhold deg mulighet til å rangere høyt på søkemotorer med relevante søkeord, noe som kan føre til flere besøkende til nettsiden din.

Hva er off-page SEO?

Off-page SEO handler om alle aktiviteter som ikke er rettet inn mot nettsiden din, men som kan ha en effekt på rangeringen din. Dette kan for eksempel være linkbygging, blogging, sosiale medier og PR.

Off-page SEO er viktig fordi det kan hjelpe deg med å bygge tillit hos Google, og dermed øke rangeringen din. Dette gjøres blant annet ved å få andre nettsteder til å linke til nettsiden din, ved å skrive gode artikler som lenkes til fra andre nettsteder, og ved å bruke sosiale medier aktivt.

Hva er on page SEO?

On-page SEO handler om å optimalisere et nettsted for å få best mulig rangering i søkemotorer. Dette inkluderer alt fra innholdet på nettstedet til hvordan nettstedet er strukturert. Denne typen SEO er svært viktig, fordi det er her du har størst mulighet til å påvirke rangeringen din i søkemotorene.

Det er flere faktorer som spiller inn når det gjelder on-page SEO. Den viktigste faktoren er kvaliteten på innholdet du publiserer. Google og andre søkemotorer legger vekt på hvor relevant og interessant innholdet er for brukerne. Derfor er det viktig å skrive godt og bruke relevante ord og fraser i teksten.

Viktige begreper å kunne når du jobber med On page SEO

Overskrifter

Søkemotorer trenger overskrifter for å forstå innholdet i en tekst. De benytter seg av overskriftene til å avgjøre hva en tekst handler om, og hvilke søkeord som bør brukes for å rangere den høyere i søkeresultatene. Derfor er det viktig å skrive overskrifter som er informative og som inneholder de viktigste søkeordene.

Sidetitler

Sidetitler er svært viktige for seo fordi de kan hjelpe nettstedet ditt med å rangere høyere på søkemotorer. De hjelper også besøkende med å finne det de leter etter på nettstedet ditt ved å gi en kort oversikt over innholdet på siden.

Metabeskrivelser

Metabeskrivelser er viktige aspekter av seo som mange webdesignere og seo-eksperter ofte glemmer. Når folk søker etter informasjon på nett, vil de ofte bruke et søkeord eller en frase i titlene på nettsidene de besøker. Hvis sidenavnet ditt inneholder dette søkeordet eller frasen, vil dette hjelpe deg med å rangere høyere på søkemotorene og Google. Dette kan gi et nettsted et fortrinn over konkurrenter som ikke bruker dem.

Alt tags - bilde tittel

Når det kommer til hjemmeside design og utforming, er alle tag viktige. De hjelper nettleseren din med å forstå innholdet på siden, og sammen med kodene som styrer hvordan siden ser ut, avgjør de hvordan nettsiden din blir vist. Ikke bare er det viktig å ha riktige tag for at nettsiden din skal se bra ut, men også for å oppnå gode resultater i søkemotorene. De riktige tag vil fortelle søkemotorene hva nettsiden din handler om, og dermed gjøre det lettere for dem å rangere nettsiden din høyt i søkeresultatene. Bilde tittel er derfor svært viktig for SEO fordi det er en av de faktorene som Google bruker for å rangere søkeresultatene.

Hvorfor er nøkkelord viktig for SEO?

Nøkkelord er avgjørende for din SEO-strategi. Søkeord er svært viktige i SEO fordi de er det som avgjør hvilke nettsider som blir vist når noen søker etter et bestemt ord eller frase på nettet. Ved å benytte seg av riktige søkeord kan man optimalisere nettsiden for å få den til å dukke opp høyest opp på resultatlistene når noen søker etter dette. bør du bruke en analytisk tilnærming. Først bør du vurdere potensiell besøkende. Hva slags søk utfører han, hva ønsker han? Du kan ikke optimalisere din hjemmeside med hundrevis av forskjellige begreper. Derfor er det viktig å kunne velge spesifikke spørsmål og bestemme hva du ønsker å optimalisere.  Det er 3 viktige momenter å huske på: hyppighet, konkurranse og relevans.

Nøkkelordforskningsprosessen er forholdet mellom søkeordplanleggeren, hyppighet og konkurranse (hvor konkurransedyktig markedet er). Søkeordplanleggeren ( Google ads) hjelper deg med å finne ut hvilket nøkkelord som har størst potensial og hvilke som vil bidra til å drive mer målrettet trafikk til din nettside.

Feilen de fleste gjør er å ikke søke etter det riktige nøkkelordet. Målet er å inkludere viktige nøkkelord som beskriver innholdet vi forbereder. Dette vil gjøre oss mer synlige i søkemotorer og bidra til mer belønning med den nøkkelorden vi har funnet.

La oss nå undersøke vårt anvendte eksempel:

La oss si at du eier et selskap som selger mobiltelefoner;

Eksempel 1: Bruker søker etter “iphone”.

Med dette ordet vil du kanskje være i en god posisjon på søkeresultatsidene. Dette er et veldig etterspurt nøkkelord og samtidig veldig konkurransedyktig. I tillegg er det viktig å bemerke at besøkende ikke er ute etter å kjøpe en telefon men kanskje etter bilder og litt informasjon, dette vil du se når søket ikke blir transformert.

Eksempel 2: Bruker søker etter “iPhone 12 PRO 512 GB svart”.

Dette er en lang nøkkelord og er ikke like ofte søkt som nøkkelordet “iphone”. Dette søket er imidlertid et ord som er svært relevant for din nettside, og som sannsynligvis vil være konkurransedyktig og føre til konverteringer. Med dette ordet vil du være i en bedre posisjon på kortere tid.

Nøkkelordforskning er en av de viktigste delene av SEO-prosessen. Alt handler om hva du ønsker å gjøre med konverteringer eller innkommende trafikk. Ønsker du mer trafikk eller ønsker du trafikk som vil generere flere konverteringer?

Eksempler på søkeord som er viktig for SEO markedsførere i 2022 er:

- Søkemotoroptimalisering

- SEO

- Søkeordsanalyse

- Søkemotormarkedsføring

- Søkemotoroptimalisering tips

- Søkemotoroptimalisering for bedrifter

Hvordan søker jeg etter informasjon for min SEO arbeid?

1. Finn et nettsted du vil optimalisere for søkemotoroptimalisering.

2. Finn et nettsted med godt innhold og høy kvalitet.

3. Finn et nettsted som er relevant for dine målgrupper.

4. Finn et nettsted som har et høyt antall besøkende.

5. Finn et nettsted som du kan tilpasse etter dine behov.

Hvordan kan jeg måle min SEO ytlse?

Det er finnes mange forskjellige verktøy du kan hente dataer fra for å finne ut om hvordan din nettside presterer, et eksempel på verktøy er Google analystics. Ulike SEO verktøy vil hjelpe deg med å forstå om du er på riktig vei og hva som kan forbedres. Nedenfor kan du finne momenter du bør fokusere på :

 • Ulike kanaler
 • Gjennomsnittlig posisjon
 • Klikkfrekvens
 • Konverteringer
 • Atferd

Resultater

SEO er ikke en 08.00-16.00 jobb. Du bør regelmessig gi nytt, unikt innhold til de besøkende. Det er mange faktorer som kan påvirke resultatene. Disse faktorene er i stadig endring.

Jeg vil også formidle viktig informasjon om søkemotoroptimaliseringsprosessen (SEO) til mine verdifulle besøkende. Jeg nevnte det helt i begynnelsen av innholdet mitt, men det er verdt å nevne det igjen: Dette er et spill. Dette spillet har regler, og reglene bestemmes av Googles søkemotor. Hvis du spiller spillet etter dets regel, vil du bli belønnet. Denne belønningen er langvarig. I tillegg vil jeg bemerke at det er lite realistisk å forvente resultater på kort tid når det gjelder SEO. Du må være tålmodig og jobbe effektivt. Noen ganger kan det ta opp til flere år mens andre ganger vil man kunne se resultater på minst 6 måneder. Det er også viktig å bemerke at SEO tekster trenger oppdateringer hver 6 måned. Det handler nødvendigvis ikke om å skrive helt nye tekster men omformulere og kanskje legge til med nye innhold og bilder.

For å få mest mulig ut av artikkelen, anbefaler jeg også at du leser opp artikkelen om hva SEO er.

SEO, eller søkemotoroptimalisering, handler om å gjøre en nettside best mulig synlig på nettet gjennom organisk søk. For å oppnå dette må man bruke tekniske SEO-verktøy og gjøre SEO-analyse for å finne de mest relevante søkeordene for produktet eller tjenesten man ønsker å markedsføre.

Godt innhold er en viktig del av SEO-arbeidet, da det er dette som vil tiltrekke seg potensielle kunder. Ved å finne de mest relevante søkeordene og bruke dem i innholdet på en naturlig måte, vil man kunne øke nettsidens synlighet i søkemotorene.

Sosiale medier kan også spille en viktig rolle i SEO-arbeidet, da det kan gi økt trafikk til nettsiden og dermed øke synligheten i søkemotorene. Google Ads kan også være en effektiv måte å markedsføre seg på, spesielt hvis man ønsker å oppnå raskere resultater enn ved organisk søk.

For å oppnå best mulig resultat med SEO, bør man fokusere på både teknisk SEO og godt innhold. Teknisk SEO handler om å optimalisere nettsiden på en teknisk måte, slik at den blir lettere å indeksere for søkemotorene. Dette kan blant annet gjøres gjennom riktig bruk av metatagger og lenkestruktur.

Månedlige søk og SEO-analyse er også viktig for å evaluere effektiviteten av SEO-arbeidet og justere strategien etter behov. Målet med SEO er å oppnå best mulig synlighet i søkemotorene og tiltrekke seg potensielle kunder, og dette kan oppnås gjennom grundig SEO-arbeid og fokus på relevante søkeord.

Hva er SEO?

Mitt navn er Mariye, og jeg er en SEO-spesialist hos Reklamedia. Jeg har fire års erfaring som ...